3 Filmer Om 2 Båter

3 Filmer Om 2 Båter

På denne DVD-en har vi samlet våre 3 TV-programmer slik de ble sendt på NRK fra 2000 til 2003.  Dette er de TV-versjonene på ca 30 minutter hver. Ler mer

Film nr 1. Dar Kjem Dampen - om D/S Oster, sangen og menneskene"
Dette er Tv-versjonen på 28 minutter av klassikeren fra 2000 om restaureringen av D/S Oster frem til innseilingen på Vågen i Bergen under Nord Steam den 3. august 2000. Dampskipet Oster gikk sammenhengende i rute til fjordene rundt Bergen fra 1908 til 1964. D/S Oster ble udødeliggjort av Ivar Medaas som satte melodi til "Dar kjem Dampen" av døve prest Ragnvald Hammer. Sangen ”dar gjkk dampen” ble en bestselger og kanskje det var den som reddet Oster.Film nr. 2"Gamle Dampen med Bymann og Stril” - om dampskipet Oster før og nå"
Dette er TV-versjonen av Gamle Dampen med Bymann og Stril” Dette programmet ble sendt i ”Fakta på lørdag” i 2003, Filmen begynner der forrige filmen "Dar Kjem Dampen" sluttet. Vi følger den videre restaureringen av D/S Oster, nå kommer innredingen med mer plass. Og nærmere 100 år etter sjøsetting, fremstår ”Gamle Dampen” i sin fordums glans. Sist men ikke minst; hvorfor betyr "Gamle Dampen" som mye både for bymann og stril? I dette program får du svarene.

Film nr. 3. 1963 hadde sjøfartsnasjonen Norge 1500 fredete bygninger men ikke et seilførende lastefartøy som var bevart for fremtidige generasjoner. Dette gjorde hedersmannen Inge Høy noe med og vi følger denne lille seilskuten Svanen tett. Fra den ble bygget i Svendborg i 1916 - gjennom 2 verdenskriger til i dag, hvor hun igjen seiler langs kysten, som en stolt representant for en viktig epoke i vår maritime historie. I dag har over 18.000 ungdommer vært på tokt med Svanen – så hun er verd sin vekt i gull! Denne filmen er til minne om filmskaperens far; skipsreder Eilert Chr. Lund som døde i 1999.

199,00 NOKPris:
Loading Oppdaterer handlekurv...
LoadingOppdaterer...