Omtaler

“Sjøfolk forteller… bør med sitt konsept tildeles en sikker femmer. “
Sjøkaptein Steinar Oppedal i Skipsrevyen i april 2009

“Krigsseilerne – med æren i behold” er blitt et meget gripende, sterkt, fascinerende, rørende – og opprørende dokumentarisk bilde på virkeligheten for Krigsseilerne, som ved sin selvutslettende oppofring og utrettelige virksomhet, var meget sterkt medvirkende til at de allierte landene, kunne klare å overleve, og til slutt å vinne 2. Verdenskrig.”
Henning Høholt i Kulturkompasset – november 2008

“Med sin nye film plasserer regissøren Eilert Munch Lund seg i en sikker posisjon blant de filmskaperne som virkelig trenger ned i det temaet de vil dokumentere. Her beveger man seg ikke på overflaten, men i bokstavelig forstand så går Munch Lund dypt ned i krigsseilernes skjebne både før, under og etter krigen. Han går direkte til kilden – og henter fram tre av de nålevende krigsseilerne. ”

Krigsseilerne – med æren i behold” er en film vi gir våre beste anbefalinger, og den burde faktisk være med i historiepensumet i norske skoler.”
Oddvar Schjølberg i Aktive Fredsreiser, november 2008

“Norske sjøfolk» av Eilert Munch Lund har som mål å dokumentera vår Maritime Kulturarv, noko han klarar på meisterleg vis. “
Kristian Soltvedt i avisen Sunnhordaland 28. mai 2008

“Forfatteren Oscar Wilde har sagt noko slikt som: Me har 3 plikter til historia; å skrive om ho, å skrive ho om og å bruke ho til å setja notida inn i ein sammenheng.  Eilert Munch Lund har med ”Svanen” innfridd alle desse 3 pliktane”.
Karstein Sæverås i avisen Strilen 25. oktober 2002

“Ja, nå er vi høyt oppe etter en fantastisk flott premiere på bøyefilmen vår! Masse hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger – Vi er strålende fornøyd.”
Informasjonsdirektør Ingrid Holm Svendsen i Vesta Forsikring, mai 2002

“Vi har med stor glede sett filmen dere har laget.”
Brev fra Per Grieg sr i Grieg gruppen

”Et vakkert minne. Totto Osvold er en flink historieforteller, og han og hans medarbeidere hadde laget et lite stykke høytid for oss i går kveld”
Tore Johansen i Verdens Gang 8. januar 2001

“Seerreaksjonene etter ”Dar kjem Dampen” var meget gode og vi har tillitt til at også dette kan bli et godt og populært program.”
Tore Tomter, redaksjonssjef i NRK

”Historien om restaureringen av Oster er rørende. Totto Osvold er en varm og fin programleder med mange av de egenskaper som kjennetegner Erik Bye.  Han får vanlige mennesker til å opptre helt naturlig foran kamera”
Tore Bø i Bergensavisen 21. oktober 2000

”Søndag 7. januar viste NRK1 programmet ”Dar kjem dampen” et flott program syntes vi som satt foran TV-apparatet”.
Rune Anda i ”Debatt” i Bergens Tidende 10. januar 2001.

”Reaksjonene fra publikum på fjernsyn programmene om ”Oster” og Nordstjernen viser både at slike temaer interesserer, og at Sjøfartsfilm as kan produsere programmer med bred appell”.
Bård Kolltveit, Direktør Norsk Sjøfartsmuseum i brev 5.4.2000