Ny bok; Magnus “Wolf” Larsen. Sjømann og bokser

Dette er den spennende og ukjente historien om Magnus “Wolf” Larsen. Sjømann og bokser.  Boken er skrevet av Roger Kvarsvik og Thor Gotaas som også har skrevet “Ørkenen Sur”.  Sjøfartsfilm AS har sikret seg 100  signerte eksemplarer, så her er det først til møllen prinsippet.
Magnus Andreas Larsen ble født i 1901, i en taterfamilie som reiste med båt. Våren 1904 lå båten i Loelva i Kristiania, og faren ble innblandet i et slagsmål og stukket til døde av taterkvinnen Amanda Kvik.
Magnus Larsens mor satt igjen med seks barn, som ble plassert på gårder på Østlandet, Magnus kom til en gård i Gjerdrum i Akershus. Der bodde han til 1912, da han ble sendt til Geitmyra tvangsskole i Kristiania. Så ble han sendt til en annen fosterfamilie, i Brunlanes i Vestfold.

Gutten var råsterk etter å ha arbeidet full dag som gardskar fra fem-seksårsalderen. Etter sigende julte han opp både fosterfaren og læreren sin, og dro til sjøs – i desember 1914 –på ei seilskute. Han begynte som messegutt og avanserte snart til jungmann, mens epoken med seilskuter gikk mot slutten.
Etter seks år til sjøs mønstret han av i USA og begynte å bokse. Han hadde stort talent og møtte verdens beste tungvektere. Den rødhårete, karismatiske bokseren fikk navnet Wolf, ulv, etter Jack Londons bok “The Sea Wolf”.

Dette er den ukjente historien om Magnus Andreas Larsen, en sjømann som prøvde å slå seg opp i 1920-åras New York, men som møtte ulike typer motgang og døde 30 år gammel.
Pris; Kr.  200,- pluss porto. Kan bestilles i vår nettbutikk ved å trykke på denne linken , send en mail til post@sjofartsfilm.no
eller ring oss på tlf. 90869939
Med vennlig hilsen
Eilert Munch Lund


Dette innlegget ble publisert i nyheter. Bokmerk permalenken.