RAMSALT SKIPSKOST!

 «RAMSALT SKIPSKOST»
ramsalt-frontTidligere stuert Arne Sivertsen, kjent fra min film «Sjøfolk forteller…» og flere bøker fra sin tid til sjøs, har nå skrevet denne boken som på mange måter er en oppfølger til hans bok Sjømannshistorier».   Arne beskriver hvordan kostholdet endret seg fra 1963 og til han gikk i land fra utenriksfarten i 1983. Boken kan sees på som en oppfølger til boken «Sjømannshistorier», men med hovedvekt på mat og kosthold, i tillegg til over 60 sider med oppskrifter og bilder av de mest populære rettene han serverte.  – Her snakker vi ekte SKIPSKOST. Han har også tatt med en egen seksjon om vin, brennevin og øl. Med andre ord; det som ble drukket til mat og i lystig lag. En ordliste (norsk/engelsk) for navn på proviant og rekvisita er tatt med bakerst i boken.

Arne Sivertsen skriver selv om boken; «Vi var sjøens menn og kvinner og trivdes med det livet vi levde. Vi mønstret på lange kontrakter og vi pakket for sommer og vinter når vi reiste ut. Vi bodde på arbeidsplassen og spiste våre tre varme måltider pr dag.Vi hadde faste retter – på faste dager, retter som var nærmest identiske på de fleste skip i handelsflåten. Var det bønner og bacon til frokost, ja da var det lørdag og arne-sivertsenutskei klokken tolv.Denne boken er mitt tilbakeblikk på en yrkeskarriere i byssa, med ramsalt skipskost og gode minner. Boken er rikt illustrert med over 60 sider med mat, oppskrifter og litt kjøkkenteori, i tillegg til et knippe muntre historier knyttet til livet til sjøs.»

Pris kr. 389.- pluss porto.  – og husk ved bestilling av 2 eller flere produkter sender vi fraktfritt.
Kan bestilles i vår nettbutikk www.sjofartsfilm.no mail til post@sjofartsfilm.no
eller pr. tlf: 90 86 99 39

Dette innlegget ble publisert i nyheter. Bokmerk permalenken.