GODT NYTT ÅR – og dobbel DVD-en “Sjøfolk Forteller..” på tibud for kr. 49,-!!

Frank Olsen hygger seg med grammofonen i lugaren sin p frivakta. Da medlemsbladets fotograf overrasket ham, var det Danny Kaye han spilte.  Sj¯mannsforbundets medlemsblad nr.12, Desember 1952

Frank Olsen hygger seg med grammofonen i lugaren sin p frivakta. Da medlemsbladets fotograf overrasket ham, var det Danny Kaye han spilte.
Sj¯mannsforbundets medlemsblad nr.12, Desember 1952

“Sjøfolk forteller..” er en dokumentasjon fra hverdagslivet om bord og i land fra gullalderen i Norsk Skipsfart.
Norske sjøfolk fra 1960 årene var den viktigste yrkesgruppen i Norge etter krigen. De seilte inn fremmed valuta som muliggjorde utviklingen av det velferdssamfunnet Norge er blitt. I filmen møter vi 2 stuerter, en telegrafist, maskinsjef, styrmann og kaptein, som alle seilte i utenriksfart i 60 årene. Foruten intervju med den enkelte kommenterer de egne orignale opptak fra de 7 hav – både ombord og ikke minst på land.  Vi er med på linjedåp ombord, karneval i Trinidad, kjente barer både i Europa og Asia, kjøring med dollarglis i ”junaiten”,  fra Antarktis i sør til Svalbard i nord følger vi våre hverdagshelter tett.
9 mars 2009 samlet vi disse sjøens adelsmenn til en bedre middag herremiddag på D/S Louise på Aker Brygge, det ble da mimret til den store gullmedalje om den tiden den Norske sjømann var et begrep og norske flagg vaiet i alle verdens havner.
Pris kr. 49- pluss porto.  – og husk ved bestilling av 2 eller flere forskjellige produkter sender vi fraktfritt.   Kan bestilles i vår nettbutikk www.sjofartsfilm.no mail til post@sjofartsfilm.no   eller pr. tlf: 90 86 99 39

 

Dette innlegget ble publisert i nyheter. Bokmerk permalenken.