Årets Julegave; Praktboken om Sjømannskirken i Rotterdam

cover et lite stykke norgeSjøfartsfilm er stolte over å være den første og den eneste som kan tilby praktboken “Et lite stykke Norge i Nederland/Een klein stukje Noorwegen in Nederland” .
Her er historien om krigsseilerne fra to verdenskriger, med unike foto fra den norske marinen med base i London, unge sjømenns møte med et utbombet Rotterdam i etterkrigsårene, Kronprins Olavs åpning av fotballbanen NORGE, Kafe Norge i Amsterdam på 60-tallet, TRAILERKIRKEN, det forblåste kapellet i EUROPOORT, og norske sjøfolks juletradisjoner gjennom 150 år.
På sekstitallet besøkte 60 000 norske sjøfolk leseværelse hvert eneste år på sjømannskirken i Rotterdam. Det var så fult på festene at fastboende ble bedt om å holde seg hjemme. Alle som har vært på sjøen har et forhold til Rotterdam og vil finne sin fortelling i denne boken.
Vi kan vel trygt si at det blir årets store julegave for norske sjøfolk!
Gjennom 350 designede sider spekket med 700 fotografier fra siste 100 år vil du bli kjent med den spennende og sterke historien om sjømannskirken i Rotterdam. En mangfoldig samling av fortellinger, brev, rapporter og unike fotografier helt tilbake til begynnelsen i “de hollandske havner” i 1876, er her dokumentert.
Ole Andreas Holen er sjømannsprest i Rotterdam og redaktør av boken. Jeannet Appelo er skribent og redaktør for den nederlandske oversettelsen. Et grundig arbeid gjennom to år har resultert i en tospråklig historiebok fra et livskraftig norsk miljø i Nederland. Designeren Per Bækken fra Bergen har skapt en praktbok med genuint visuelt uttrykk.
Norge har blitt regnet som en av de fem største sjøfartsnasjonene i verden. Sjømannskirkene har hatt en enorm betydning som et hjem langt hjemmefra. Fra leseværelse ble det sendt tusenvis av brev og penger hjem. Her ble norske tradisjoner holdt i hevd i hverdagsliv og fest, med julefeiring og julemarked, og til bryllup og gravferd.
I februar 1914 kom et skip til Rotterdam lastet med norsk tømmer og ni kyndige snekkere fra Strømmen Trævarefabrik. På nasjonaldagen 17.mai åpnet kirken første gang med trehvite vegger pyntet med norske flagg.
Kirken har overlevd brann og flytting og er i dag den eldste sjømannskirken med en levende menighet. Trekirken er et unikt stykke norsk nasjonalromantikk og vernet av den nederlandske riksantikvaren.

Pris kr. 450,- pluss porto.  Fås i vår nettbutikk send en mail til post@sjofartsfilm.no
eller ganske enkelt ring Ove på tlf. 90 86 99 39
OBS; OM vi skal levere før jul må vi ha bestillingen innen 15.12.2014

Dette innlegget ble publisert i nyheter. Bokmerk permalenken.