DAGER SOM VAR – om den tiden Yma Sumac sang i ønskekonserten. av Jørgen Seljevoll

DAGER SOM VAR –  om den tiden Yma Sumac sang i ønskekonserten av Jørgen Seljevoll, er en fantastisk beretning om tiden i utenriksfart på slutten av 1950- og begynnelsen på 1960-tallet.  Vi følger Johan på de syv hav, både ombord og iland.  På en  sjelden fin måte beskriver  Jørgen Seljevoll sine opplevelser og refleksjoner om mannskapet ombord,  opplevelsene på land og verdensbegivenheter.  Blant annet revolusjonen på Cuba og andre opplevelser han “dumper borti”.  Måten han skriver på minner om Jon Michelets evne til å beskrive livet og inntrykk som sjømann, og er kankje den beste boken jeg har lest om denne tiden, da norske sjøfolk var et begrep og norske flagg vaiet i alle verdens havner.   Sjøfartsfilm/EML maritime er stolte av å være den eneste som kan tilby denne perlen av en bok.

Innbundet, illustrert, 364 sider. Pris kr. 325 plus port kr. 85.  Husk ved kjøp av to forskjellige produkter sender vi fraktfritt.Kan bestilles i vår nettbutikk: https://www.sjofartsfilm.no/products-page/boker/
eller send en mail til eml@eml.no – eller ganske enkelt ring eller send en sms til 9183 1938
Med maritim hilsen
Eilert Munch Lund

Her er et lite utdrag fra boken:

Ved ettiden var «Varg» i øyet av orkanen som var på veg mot øst. Vinden stilnet, himmelen ble ikke blå, men lyset fra ei sol der oppe ga den vannfylte lufta, bergene av sjø som braket, brøt , tordnet og freste uten at spetaklet fra vinden blandet seg i konserten, et merkelig skjær av gult. En gul flekk av lys danset på skottet over benken i bestikken der kaptein Borck-Nielsen prøvde å få seg en hvil.Så kom vindhelvetet igjen, nå fra motsatt kant, og skip, last og folk fortsatte dansen til fullt orkester, men nå var de i det minste på veg ut av orkanen, barometeret steg, og kapteinen var tilbake på brua. Som en stabbe av vilje tvang han sitt skip mot uværsvettene før han i sjutida om kvelden sa han «trakk seg tilbake».
Stiv og sammenbitt gikk han mot styrhusdøra som styrmannen åpnet for ham. «Takk for Deres vakt kaptein» hørte Johan ham si, og i det gryende mørke så han en eldre mann som nikket tilbake – «i lige måde». Så er det vel et menneske inni uniformen lell, tenkte han.

Dette innlegget ble publisert i nyheter. Bokmerk permalenken.