3 maritime filmer på en DVD

20160314-Flekkefjord (2)Endelig kan vi igjen tilby en DVD – og det meg hele 3 filmer som du kan kose deg med i påsken.  Sjøfartsfilm er en av de få som kan tilby disse filmene, som er et funn for alle nostalgikere. Her kan du igjen oppleve semidieseldunkingen fra fraktskøyter langs kysten. Filmene er produsert av ildsjelen Harald Stensland. Hans far var frakteskipper og mye er basert på hans notater. Filmene “Fornemmelse” og “Motstand” er en fiksjon bygget på mange historier rundt kystfart, semidieseldunk og den viktige kystfraktefarten som bygde landet. Et tidsbilde fra vår nære fortid.
I den tredje filmen “Starheim” møter vi S.O.E agent Odd Starheim (1916-1943) som kapret bl.a kystruteskipene “Galtesund” (1942) og “Tromøsund” (1943). Odd Starheim utstyrte 40 norske soldater i norske uniformer med mål å kapre tyske lasteskip ved Abelnes. Da aksjonen mislyktes klarte lokalbefolkningen i Eiker å skjule disse norske S.O.E soldatene i 6 uker. Aksjon “Carhampton” løp helt parallelt med den mer kjente Tungtvannsaksjonen på Rjukan men ble hemmeligstemplet av S.O.E.da “Tromøsund” ble senket av tyske fly 1.mars 1943.
20160314-DSC_0124Alle tre filmene er produsert på dugnad av 298 personer som har bidratt med biler, båter, våpen og uniformer, som statister og skuespillere.
Foruten de 3 filmene på nærmere en time hver, følger deg også med et illustrert hefte på 22 sider.
Pris for de 3 filmene på en DVD og inkludert hefte Kr. 200,- pluss porto

Og ved kjøp ev 2 eller flere produkter  – fraktfritt!

Fås i vår nettbutikk ved å trykke på denne linken

Du kan også bestille på tlf. 90 86 99 39
eller send en mail til post@sjofartsfilm.no

GOD PÅSKE!

Dette innlegget ble publisert i nyheter. Bokmerk permalenken.