Himmelen over… og havet hinsides av Tor Sæther

Nå kan du kose deg i sommer med denne ramsalte sjømannsroman med handlingen lagt til 1960-tallet. Anbefalt på det varmeste av Jon Michelet somHimmelen over dediserte sin siste bok, “Gullgutten” til Tor Sæther. I forordet til “Gullgutten” står det blant annet følgende:
“Gullgutten dediserer jeg til sjømannen og forfatteren Tor Sæther, alias Alexander Brenning, født 18. januar 1944 i Haugesund, som rakk å få utgitt den fine sjøromanen Himmelen over…og havet hinsides før han brått ble revet bort i Skudeneshavn 5. september 2013.”
”Himmelen over … og havet hinsides” beskriver historien til den norske handels¬flåten fra slutten av femtitallet til det som, et par tiår senere, ble slutten på denne handelsflåten som den hadde vært: En av verdens største, med norske skip under norsk flagg, bemannet hovedsakelig av nordmenn.
Hovedpersonen i boken, Thomas, ble unnfanget under andre verdenskrig i England. Faren var en norsk krigsseiler, mens moren var en ung pike som ikke kunne ta vare på sin sønn. Etter at krigen er over klarer moren å oppspore farens foreldre, som bor i Haugesund, og overlater sønnen sin til dem. Thomas far forsvant under andre verdenskrig, men ingen gir opp håpet om at han en dag skal dukke opp. Som ung mann drar Thomas til sjøs og vi følger hans eventyrlige seilas både på de syv hav og i et stormfullt kjærlighetsliv. Samtidig leter Thomas etter spor som kan fortelle noe om hva som hendte med hans far.
Boken er skrevet av sjøkaptein Tor Sæther (1944-2013). Tor Sæther dro til sjøs første gang i 1959, og fortsatte i handelsflåten og annen maritim virksomhet til 1998. I 1995 debuterte han som forfatter med romanen ”Trist som en matros”, på Gyldendal Forlag under pseudonymet Alexander Brenning. Debutboken kom ut i tre opplag. De fire neste romanene har alle vært under pseudonym. ”Himmelen over … og havet hinsides” var hans første roman under eget navn.

Pris kr. 199,- pluss porto.

Fås i vår nettbutikk ved å trykke på denne linken

Ring oss på tlf. 90 86 99 39 eller send en mail til post@sjofartsfilm.no

Dette innlegget ble publisert i nyheter. Bokmerk permalenken.