Praktboken om Liberty-skipene

FORSIDE_Libertyskipene_1_high (3)Jon Michelet uttaler følgende om denne nye boken “Liberty-skipene”;

Boka om Liberty-skipene er den reineste skattkista for alle som er interessert i skipsfart eller skipsbygging. En veldig god og unik dokumentasjon av hvordan amerikanerne hurtigbygde skip under 2. verdenskrig, og hvordan norske redere kjøpte slike skip etter krigen. Alle vi som var til sjøs i årene etter 2. verdenskrig har møtt norske Liberty-skip eller T2-tankere på mange hav. Så denne boka ønsker jeg bon voyage! Jon Michelet,forfatter, Larkollen.” 8. august 2015

Under andre verdenskrig produserte USA rundt 5.000 handelsfartøyer. Disse handelsfartøyene fraktet alt fra våpen og mat til bensin og soldater, og var avgjørende for utfallet av krigen. Den amerikanskbygde handelsflåten spilte også en viktig rolle i forbindelse med gjenreisningen av norsk skipsfart. Totalt har 191 skip, som ble bygget i USA under andre verdenskrig, seilt under norsk flagg for kortere eller lengre tid.

Den skipstypen det ble produsert mest av gikk under betegnelsen Liberty-skip. Dette var lasteskip på knappe 11.000 tonn dødvekt, som med full last gav 11 knops fart. Totalt ble det produsert 2.710 Liberty-skip. Selv om boken har hovedfokus på Liberty-skipene, gir den også fyldig informasjon om de øvrige amerikanske krigsbygde handelsfartøyene som T2-tankere, C-skipene og Victory-skipene.

Gjennom tekst og bilder fortelles historien om hvordan USA på rekordtid ble verdens største skipsbyggernasjon. Ved hjelp av nye produksjonsmetoder som seksjonsbygging og sveising, gikk byggetiden ned fra måneder til uker. Verdensrekorden i skipsbygging ble satt i 1943 da Liberty-skipet ”Robert E. Peary” ble bygget ferdig på fire dager, 15 timer og 29 minutter. Det er en rekord som ingen har klart å slå.

Boken er skrevet i samarbeid mellom skipsfartshistoriker Stein Erik Dagsland og forfatter Tor Inge Vormedal.

Pris kr. 399,- pluss porto og igjen kan vi tilby fraktfritt ved kjøp av 2 eller flere produkter
Bestilles i vår nettbutikk, på tlf. 90 86 99 39 eller send en mail til post@sjofartsfilm.no

Dette innlegget ble publisert i nyheter. Bokmerk permalenken.